Ratata – blogging it since 2010 ♥ KSF Media

 

Den 16.09.2019 inaktiverades Ratata som följd av minskat intresse för bloggande.

Tack för att du har bidragit till ett färggrannt innehåll på vår fina bloggplattform!

 

Ratata.fi är Svenskfinlands mysigaste bloggtjänst och kulturportal! Här kan vem som helst skapa en blogg. Vad som gör att Ratata sticker ut är den utbredda kreativiteten bland våra användare och många av de som bloggar här är intresserade av eller arbetar inom en kreativ bransch eller media. Vårt fokus ligger på att lyfta fram och puffa kreativa personer, kulturella projekt och aktuella bloggare på vår framsida.

Ratata grundades av reklambyrån People´s och Karin Lindroos år 2010. I april 2015 gick KSF Media in som ägare och drev Ratata vidare tillsammans med redaktören Nanó Wallenius.

För svar på allmäna frågor, klicka er vidare till FAQ i navigationen ovan. Där finns även användarvillkor för tjänsten.

 

...ett urval av vad som hänt på Ratata!

 

(bild - Frida Lönnroos instagram)

Den 22-26 oktober var Ratata med på bokmässan i Helsingfors med två samtal med temat "Fiktivt skrivande - verkliga bloggar?". På bilden syns Ratatas redaktör Nanó Wallenius samt de inbjudna skribenterna Julia Wickholm, Malin Klingenberg och Satu Laukkanen. Samtalet streamades live på Hbl.fi men går att titta på här om du scrollar fram till 1:30.

 

Visste du att du som studerande i t.ex. grafisk design kan ansöka om att ha din praktik på KSF Media/Ratata? Vår senaste praktikant Josefin Saarenpää från Yrkeshögskolan Novia fick formgiva en ihopvikbar affisch som delades ut på Bokmässan i Helsingfors samt en Ratatakalender som snart kommer ut till försäljning.

 

Ratata säljer även tygkassar som går att köpa vid kundtjänsten i HBL på Mannerheimvägen 18, fjärde våningen. Kundtjänsten är öppen 8.00-16.00 med en lunchpaus mellan 12-13. Tygkassen kostar 10 euro.